Pengenalan

Kursus Teknologi Automotif ini memberi penekanan kepada pengetahuan dan kemahiran dalam kerja-kerja pemasangan kenderaan automotif. Para pelajar juga dilengkapkan dengan kemahiran pengurusan pengeluaran serta penyelenggaraan automasi yang diperlukan di dalam industri automotif serta aktiviti lain yang berkaitan standard dan prosedur yang ditetapkan.

Objektif

Untuk melengkapkan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran dalam bidang Teknologi Automotif seperti penekanan kemahiran dalam kerja-kerja servis kenderaan bermotor (automotif) termasuk sistem enjin, sistem casis, sistem transmisi dan lain-lain.

Pelajar-pelajar juga akan dilengkapkan dengan kemahiran pengurusan, penyeliaan dalam industri automotif sebagai platform kepada pelajar supaya boleh menyelenggara, merumus masalah automotif dan dapat memahami secara khusus keseluruhan elemen dalam bidang Teknologi Automotif untuk dipraktikkan dalam kerjaya berkaitan.

Prospek Kerjaya

Pelajar yang berjaya menamatkan latihan dalam bidang Teknologi Automotif ini boleh bekerja dalam bidang berkaitan Automotif yang terdapat dipasaran kerja seperti Juruteknik Penyelenggaraan Kenderaan, Penasihat Servis Automotif dan usahawan syarikat penyelenggaraan dan baikpulih kenderaan.

Bengkel Automotif

Pegawai &Kakitangan

Haslinda Binti Bohari

KETUA BAHAGIAN

Darman Bin Daming

PENSYARAH

Mohd Nur Fitri Bin Jamil

PENSYARAH

Tc.Mohd Sabri Bin Mohd Sarif

PENSYARAH

Azryzan Bin Besri

PENSYARAH