ILPSDK BLOG

Berita Terkini ILP Sandakan

Program lawatan sambil belajar pelajar semester 3 sesi 2/2017 telah dilaksanakan pada tarikh 22.08.2017 hingga 25.08.2017.Program ini melibatkan seramai 22 orang pelajar dan diiringi oleh 2 pengajar sebagai pegawai pengiring. Pelajar telah bertolak dari ILP Sandakan pada 22.8.2017 jam 8.00 pagi dan telah bermalam di Putatan.

Destinasi seterusnya adalah Telekom Malaysia (Labuan). Ketibaan para pelajar telah disambut oleh pegawai Telekom Labuan. Kami telah diberi taklimat tentang peralatan dan teknologi terkini yang digunapakai oleh pihak Telekom untuk memberikan perkhidmatan kepada pelanggan. Pada 24.08.2017, aktiviti seterusnya adalah program amal di Rumah Anak-Anak Yatim As-Sakinah Lok Kawi. Para Pelajar diberikan penerangan oleh pengerusi Rumah Anak Yatim As Sakinah mengenai sejarah penubuhan rumah tersebut. Para Pelajar juga terlibat membantu melaksanakan program akikah yang dianjurkan oleh rumah anak yatim tersebut.

Aktiviti terakhir adalah di Kundasang. Di sana pelaja-pelajar semester akhir telah menginap di penginapan yang bernama Walai Tokou Homestay selama 1 hari dan 1 malam. Antara aktiviti-aktiviti yang telah lakukan sepanjang berada di Kundasang ialah bacaan Yassin dan aktiviti BBQ.  

        

       

  

Pin It
Real time web analytics, Heat map tracking

Pelawat Dalam Talian

We have 54 guests and no members online